MAQS Business Forum 2017

2017-10-30

Vägen till börsen

Är börsen ett alternativ för ditt företag att hitta nytt kapital? En exitmöjlighet? En kvalitetstämpel?

Med intressanta gäster och komplexa frågeställningar lyfter vi frågor om noteringsprocessen och olika typer av marknader för finansiella instrument.

Varmt välkomna till 2017 års MAQS Business Forum!

Program

08.00 – Registrering och frukost

08.30-08.45 Funding talks!
Johan Trouvé, Västsvenska Handelskammaren

08.45-09.15 Börs, marknadsplats och noteringsprocessen
Legala frågeställningar
Wibeke Sorling och Eric Ehrencrona, MAQS

09.15-09.45 Corporate Finance marknaden och IPO
Corporate finance marknaden i Sverige, överväganden vid börsintroduktioner, värdering av IPO-kandidater
Richard Goldman, Redeye

09.45-10.15 Kaffepaus och mingel

10.15-10.45 AktieTorget – vilka är vi?
Marknadsplatsen som inriktat sig på tillväxtföretag
Martin Ek och David Uhrner, AktieTorget

10.45-11.00 Bensträckare

11.00-11.30 Powercell – vår väg till börsen
Göteborgsbaserade Powercell Sweden AB (publ) berättar om deras väg till First North
Per Wassén, VD, Powercell Sweden

11.30-12.00 Paneldiskussion
MAQS, Redeye, AktieTorget, Powercell Sweden

12.00-12.45 Lunch och nätverkande

Har du frågor/ämnen du vill att vi ska ta upp under seminariet? Maila gärna till MAQSBusinessForum@maqs.com
Seminariet är kostnadsfritt. Begränsat antal deltagare, först till kvarn.

Tid: 22 november 2017, klockan 08.00-12.00 med efterföljande lunch och mingel

Plats: Östra Hamngatan 24, vån 7, Göteborg

Osa: 16 november 2017 via länken nedan

MAQS Kapitalmarknadsgrupp

Kapitalmarknaden präglas av en ökad globalisering och komplexitet där varje uppdrag är unikt. Vi samarbetar med byråns specialister inom alla affärsjuridiska rättsområden och för varje uppdrag skapar vi ett team för att driva effektiva projekt. MAQS verksamhetsgrupp inom kapitalmarknad har breda kunskaper och ingående erfarenhet av den publika kapitalmarknaden. Vi arbetar med alla typer av aktiemarknadsrättsliga frågor och publika kapitalanskaffningar.

AktieTorget är en marknadsplats för tillväxtbolag och investerare som är eller vill bli delägare i tillväxtbolag. Affärsidén är att skapa en sund handelsplats för såväl tillväxtbolagen som investerarna. Tack vare unika samarbeten med mediapartners kan AktieTorget erbjuda de noterade bolagen ökad synlighet mot investerare. Därutöver har Aktietorget jämfört med andra marknadsplatser en egen service- och övervakningsfunktion som underlättar för de noterade bolagen att verka i en noterad och reglerad miljö.

På AktieTorget finns entreprenörsledda tillväxtsuccéer från Sverige, Finland och Danmark, däribland bolag som Synthetic MR, Storytel och Bahnhof. Verksamheten står under Finansinspektionens tillsyn.
www.aktietorget.se

PowerCell Sweden AB (publ) utvecklar och tillverkar bränslecellsstackar och -system med en unikt hög energidensitet, för stationära och mobila användningsområden. Bränslecellerna drivs av ren eller reformerad vätgas och genererar elektricitet och värme utan några andra utsläpp än vatten. Stackarna och systemen är kompakta, modulära samt skalbara, och därmed lätta att anpassa till kundernas behov.

PowerCell grundades 2008 som en industriell spin-out från Volvokoncernen. Bolagets aktie (PCELL) är sedan 2014 föremål för handel på Nasdaq First North Stockholm med G&W Fondkommission som Certified Adviser.
www.powercell.se

Redeye har en ledande marknadsposition inom Aktieanalys, Corporate Finance och Corporate Broking i Norden och är specialister inom Life Science och Technology. Våra klienter är snabbväxande framtidsföretag på den nordiska marknaden. Redeye har genomfört mer än 100 publika transaktioner de senaste åren och däribland ett stort antal börsintroduktioner. Redeye grundades 1999, är ett auktoriserat värdepappersbolag och står under Finansinspektionens tillsyn.

Richard Goldman har mer än 30 års erfarenhet av corporate finance. Efter några år på Öhman Fondkommission, var Richard ansvarig för den nordiska investment banking verksamheten på den franska banken BNP Paribas baserad i London. Sedan sex år tillbaka är Richard partner på Redeye och ansvarig för corporate finance. Richard har genomfört mer än 200 transaktioner i sina olika positioner
www.redeye.se

ANMÄL DIG HÄR!

Kontakta