MAQS Business Forum 2018

2018-10-29

Cash is king?

Finansiering för tillväxt! Vilken finansieringsform passar mitt bolag? Hur förbereder jag mitt bolag på bästa sätt och vad ska man tänka på?

Med spännande gäster och intressanta frågeställningar lyfter vi frågor om tillväxtfinansiering för svenska bolag.

Varmt välkomna till 2018 års MAQS Business Forum!

 

Program

08.00  Registrering och frukost

08.30-09.15  Att skaffa kapital – vilka sätt finns att tillgå?

En juridisk resa bland emissioner, optioner, preferenser, konvertibler, obligationer, lån och tillskott.

Linda Bengtsson och Eric Ehrencrona, MAQS

09.15-10.00  Var finns pengarna? Vilken finansiering passar mitt bolag?

Almi Väst träffar cirka 2 000 bolag med tillväxtambitioner varje år. Almi Väst presenterar exempel på framgångsfaktorer och fallgropar när bolagen planerar sin finansiering.

Christina Aspestedt, kontorschef Almi Göteborg

10.00-10.15  Kaffepaus

10.15-11.00  Hur kan en resa med externt kapital se ut?

Göteborg Corporate Finance beskriver bland annat skillnader mellan privat och publikt kapital och berättar om sina erfarenheter av att hjälpa bolag med tillväxtkapital. De ger sin syn på marknadsklimatet för noteringar och nyemissioner.

Michael Lindström och Rasmus Widell, Göteborg Corporate Finance

11.00-11.10  Bensträckare

11.10-12.00  Paneldiskussion med dagens föreläsare och representanter för bolag som gjort en finansieringsresa

Under diskussionen kommer givetvis ni deltagare att ges möjlighet att ställa frågor både till dagens föreläsare och till representanter för spännande bolag som under sin livstid kommit i kontakt med en rad frågeställningar kopplade till finansiering. Dessa bolag kommer även inledningsvis att kort redogöra för sin resa och sina erfarenheter.

MAQS, Almi, Göteborg Corporate Finance, Albin Johansson (grundare och vd för Axel Arigato) och Imre Marton (grundare och vd för Hemverket och Marton International)

12.00-12.45  Lunch och mingel

 

Har du frågor/ämnen du vill att vi ska ta upp under seminariet? Maila gärna till MAQSBusinessForum@maqs.com
Seminariet är kostnadsfritt. Begränsat antal deltagare, först till kvarn.

 

Tid: 21 november 2018, klockan 08.00-12.00 med efterföljande lunch och mingel

Plats: Östra Hamngatan 24, vån 7, Göteborg

Osa: 16 november 2018 via länken nedan

 

MAQS bolagsrättsgrupp erbjuder juridisk expertis till alla typer och kategorier av juridiska personer. Ni kan vända er till oss oavsett vilken fas ert bolag befinner sig i – från dess bildande och expansion till eventuell upplösning. Vi hjälper er genom kapitalanskaffningar, ägarförändringar, fusioner, omstruktureringar, ombildning från privat till publikt aktiebolag med mera.

Almi har länge arbetat nära tillväxtföretag. Det har gett Almi en unik erfarenhet av de utmaningar som tillväxtföretagande innebär. Det har också lärt dem en hel del om vad som behövs för att lyckas.

Almi erbjuder lån och affärsutveckling till företag med tillväxtpotential. Det gäller såväl företag som är i startupfas som befintliga företag i expansionsfas. Genom dotterbolaget Almi Invest investerar man riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet

www.almi.se/

Göteborg Corporate Finance (GCF) är en finansiell rådgivare vid kapitalanskaffningar och noteringar av micro- och smallcapbolag.

GCF har varit rådgivare vid över 40 transaktioner, genomfört 10 noteringar på de tre MTF-listorna och tagit in över 700 MSEK i kapital till sina kunder sedan starten 2014.

www.gcf.se

Marton International är en nytänkande mäklarfirma med verksamhet i Sverige, Norge och Frankrike. Den svenska grenen Hemverket grundades redan 2006 och har sedan starten expanderat både inom och utanför Sveriges gränser. Konceptet bygger på en mäklarprocess som är anpassad till tiden vi lever i. Marton erbjuder det man kan förvänta sig av en traditionell mäklare, men med en effektivare och smartare process och dessutom fast arvode. I teamet som arbetar med försäljningen är alla experter på sitt område så som värdering, objektbeskrivning, förhandling, budgivning och juridik. Säljaren tar själv hand om visningen eftersom säljaren är den som kan objektet bäst. Företaget har god erfarenhet av olika former av finansiering, både från befintlig ägarkrets och riskkapital.

www.marton-international.com

Axel Arigato är ett modernt svenskt sneaker-varumärke grundat 2014 av Albin Johansson och Max Svärd. Genom att frångå traditionella kanaler och istället via social medier interagera direkt med kunden har Axel Arigato på kort tid skapat sig ett namn i branschen. Redan under första året sålde Axel Arigato till över 100 länder och har idag över 800 följare på sociala medier.

Axel Arigatos strategi att släppa en ny produkt varje vecka håller bolaget i framkant i den konstant föränderliga och snabbrörliga digitala tidseran. Kollektionerna omfattar herr- och damskor, kläder och accessoarer och finns representerade hos ett antal utvalda återförsäljare samt säljs online och i flaggskeppsbutiken i London. Under hösten 2018 kommer Axel Arigato öppna butiker i Göteborg och Köpenhamn. Axel Arigato har nyligen tagit in riskkapital och delar med sig av sina erfarenheter.

www.axelarigato.com

ANMÄL DIG HÄR!

Kontakta