Morgondagens bilindustri – vart är vi på väg?

2019-09-04

MAQS Automotivegrupp har bjudit in ett antal ledande personer från branschen att tala vid vårt halvdagsseminarium den 3 oktober.

 

Temat för seminariet är bland annat framtaget utifrån vad konsultföretaget KPMG kom fram till i sin globala studie av fordonsindustrin som publicerades i början på 2019.

Rapporten spår mycket stora förändringar där bara de starkaste och snabbaste företagen överlever och sammanfattar sin bild med att ”Fordonsindustrin är på väg in i en perfekt storm av förändring och osäkerhet”.

Vi vill genom vårt program nedan belysa ett antal viktiga delar av den förändringsprocess som sker och framgångsfaktorer för branschen såväl nationellt som ur ett globalt perspektiv.

Vi har följande inbjudna experter och ämnen på agendan under seminariet.

 

Fordonsbranschen allt viktigare för Sverige

Mattias Bergman, VD på Bil Sweden

Mattias har gedigen erfarenhet från branschen, inte minst från sin tid som VD på biltillverkaren NEVS. Idag är Mattias VD på branschorganisationen Bil Sweden och kommer under sin föreläsning att ge oss sin syn på fordonsbranschen idag, vilka utmaningar vi står inför, hur framtiden ser ut samt svara på frågan varför fordonsbranschen är allt viktigare för Sverige.

 

Vägen till självkörande bilar

Jenny Widahl, chef för IP och legal på Zenuity

Jenny är en av de främsta experterna i landet inom IP och juridik kopplat till självkörande bilar och innan hon började på Zenuity jobbade hon flera år på Volvo Cars. Jenny kommer bland annat att berätta om Zenuitys vision och målsättning, när vi har självkörande bilar på vägarna, hur vi når dit och hur hon tror att bilar kommer se ut och användas i framtiden.

 

Hur man bygger varumärke och skapar värde

Christian Dahl, grundare av Cyan Racing

Christian har under de senaste 20 åren arbetat med motorsport och performance-bilar. Genom grundandet av Polestar och den efterföljande försäljningen till Volvo Cars 2015 har han unik erfarenhet av att bygga varumärke och hur man skapar värde. Christian kommer under sin föreläsning bland annat att berätta om resan med Polestar och det arbete som Cyan Racing nu gör tillsammans med Lynk & Co.

 

Nya aktörer i en föränderlig bransch

Daniel Åman, affärsområdeschef SmartEye

Daniel började sin karriär som managementkonsult i USA och efter flera år inom telekombranschen anslöt han till SmartEye där han idag jobbar som affärsområdeschef. Daniel kommer under sin föreläsning att dela med sig av sin syn på fordonsbranschen och hur nya aktörer kan slå sig in. Dessutom kommer han att demonstrera och låta oss prova på bolagets eyetracking-teknik!

 

Den uppkopplade bilen och dess framtid

David Green, Chief Digital Officer på Lynk & Co

David är en ”tekniknörd” och digital innovatör som haft en rad olika roller inom fordonsbranschen med fokus just på teknik och innovation. David kommer bland annat att dela med sig av sina tankar kring var branschen står idag, vilken ny teknik som är på väg in i våra bilar och hur framtidens bilägande kommer att se ut.

 

 

Vårt syfte

med seminariet är att genom våra egna experter på området och med stöd av utvalda specialister från olika delar av branschen försöka belysa frågeställningarna ur ett brett perspektiv och ge dig en utblick kopplat till möjligheter, utmaningar och trender.

 

Avslutningsvis

kommer vi att försöka sammanfatta de övergripande frågorna som branschen står inför i närtid tillsammans med våra inbjudna experter i form av en paneldiskussion.

Det kommer även finnas möjlighet att få guidad visning i Cyans utställningslokal (museum) för den som önskar i samband med lunchen.

 

Seminariet är kostnadsfritt. Begränsat antal platser.

 

Dag: Torsdagen den 3 oktober 2019

Tid: Frukost 08.00-08.30, seminarium 08.30-10.30, lunch 12.00-13.00

Plats: Cyan Racing, Gammagatan 3, Mölndal

Parkering finns i anslutning till lokalen. Närmsta busshållplats är Jolen Norra.

 

ANMÄL DIG HÄR!

Kontakta