Sports Law Arena 2015

2015-05-13

Sport- spel och underhållningsbranschen är i ständig förändring. Nya idéer, förändrade regler och ett nytt medielandskap ger både nya möjligheter och svårigheter för branschens aktörer. Behovet av kunskap och diskussion är stort och MAQS Sports Law Arena har ambitionen att vara ett sådant forum.

Senaste MAQS Sports Law Arena ägde rum i maj 2014. Eventet var fullsatt (110 deltagare) och rönte stor uppmärksamhet.Sportslawarena2015

Vi hälsar er välkomna till en eftermiddag med fokus på juridiska och affärsmässiga frågor relaterade till sport, spel och underhållning.

 

Program

12.45-13.15 – Registrering

13.15-14.30 – 1:a halvlek

 

Framtidens lotterimarknad – vad väntar runt hörnet?
Samtidigt som ett licensförfarande och därmed en avmonopolisering av lotterimarknaden debatteras presenteras förslag för att effektivisera förbudet mot marknadsföring av utländska aktörer. Aktörer som exponerats i en allt större utsträckning och i takt därmed även tagit ökade marknadsandelar. Hur ska man framöver säkra avkastningen till svenskt föreningsliv och hur ska spel- och lotterimarknaden regleras framöver? Tillsammans med Johan Röhr (Lotteriinspektionen), Gustaf Hoffstedt (BOS) och Ludwig Alholt (Miljonlotteriet) diskuterar vi möjligheter och utmaningar vid utformningen av framtidens lotterimarknad.

Fotbollsagenterna har ersatts av förmedlare – vad händer nu?
Den 1 april 2015 slopades agentlicensen. Ekonomisk transparens och ökad kontroll över de personer som är involverade i spelarövergångar är motiven till förändringen. En förändring som även innebär att ett större ansvar läggs på spelare och klubbar. Hur ställer sig klubbar, spelare och f.d. agenter till de nya reglerna? Kommer vi rent faktiskt se några skillnader när transferfönstren öppnar igen till sommaren? Tillsammans med Stefan Andreasson (IF Elfsborg), Martin Dahlin (tidigare agent, numer förmedlare), Gustav Svensson (IFK Göteborg) och Anders Hübinette (SvFF) resonerar Carl Fhager och Marie-Anne Lindhardt (MAQS) runt kommande utmaningar och de praktiska effekterna på fotbollsmarknaden.

 

14.30-15.00 – Halvtidsvila

15.00-16.30 – 2:a halvlek

 

Förbud mot ekonomiska rättigheter i spelare
Var och varannan fotbollsklubb är idag beroende av externt kapital, något som klubbarna tidigare har kunnat attrahera i utbyte mot avkastning i kommande spelarförsäljning. Från och med 1 maj 2015 är detta förbjudet! Så vad händer nu? Med utgångspunkt i den svenska fotbollen presenterar och diskuterar Stefan Lundin (Föreningen Svensk Elitfotboll), Håkan Nilsson (Falkenbergs FF), Nils Wiberg (Prioritet Finans), Carl Fhager och Marie-Anne Lindhardt (MAQS) de nya reglerna om externt kapital inom fotbollen samt de hot och möjligheter som de för med sig.

Sponsring – från paketlösningar till partnerskap
Rätt sponsring kan medföra avgörande skillnad för ett företags affärer. Allt oftare lämnar rättighetsinnehavarna de traditionella paketerbjudandena för bredare samarbeten. Detta i syfte att skapa lönsamma affärer för alla parter. Niklas Birgetz (Sponsrings & Eventföreningen), Jan Torstensson (Volvo Ocean Race), Anders Selling (Vasaloppet), Bo Edsberger (GöteborgsVarvet) och Magdalena Rönström (Svenska Mässan) diskuterar utveckling och potential på möjligheternas marknad.

 

16.30 – Mingel och eftersnack

Vi dukar upp mat och dryck, här finns möjlighet att forstätta intressanta diskussioner med branschkollegor. Tillåter vädret är vi på vår fantastiska terrass, annars inomhus.

 

Tyck och tänk till på twitter: @SportsLawArena och #SportsLawArena

Seminariet är kostnadsfritt. Begränsat antal deltagare, först till kvarn.

 

Tid: 28 maj 2015, klockan 12.45-16.30 med efterföljande mingel

Plats: Östra Hamngatan 24, vån 7, Göteborg

Anmäl dig här!

Kontakta