Sports Law Arena 2016

2016-04-19

Sport-, spel- och underhållningsbranschen är i ständig förändring. Nya idéer, förändrade regler och ett nytt medielandskap ger både nya möjligheter och svårigheter för branschens aktörer. Behovet av kunskap och diskussion är stort och MAQS Sports Law Arena har ambitionen att vara ett sådant forum.Sportslawarena2015

Tidigare upplagor av MAQS Sports Law Arena har varit fullsatta (110 deltagare) samt rönt stor uppmärksamhet.

Vi hälsar er återigen välkomna till en eftermiddag med fokus på juridiska och affärsmässiga frågor relaterade till sport, spel och underhållning.

Program

12.45-13.15 – Registrering

13.15-14.30 – 1:a halvlek

 

Kina – hot eller möjlighet?
Sex av de sju största fotbollsövergångarna var övergångar från Europa till Kina. Håller Kina på att ta över fotbollsvärlden. Vad håller på att hända och varför? Tillsammans med Tobias Hysén (IFK Göteborg), Mikael Stahre (Dalian Yifang), Olof Lundh (Fotbollskanalen/TV4), Stefan Lundin (Svensk Elitfotboll) samt Carl Fhager och Marie-Anne Lindhardt (MAQS) reder vi ut om Kina ska betraktas som ett hot eller en möjlighet?

Äganderätt till snö – är det någon som bryr sig?
Bilderna från den gångna vintersäsongen talar sitt tydliga språk. Bristen på snö blir allt vanligare, och ett allt större problem. Ett problem som påverkar avtalsrelationerna mellan förbund, arrangör, deltagare, sponsorer och/eller partners. Kanske finns det en lösning på problemet! Tillsammans med Micke Jonsson (Peak Innovation), Anders Selling (tidigare Vasaloppet), Mikael Berglund (Ale Kommun), Karl-Erik Claesson (Ulricehamn Ski Event) samt Magdalena Persson och Kristina Jansson (MAQS) får vi en inblick i möjligheterna att säkra snötillgången och de juridiska klurigheter som följer därmed.

 

14.30-15.00 – Halvtidsvila

15.00-16.30 – 2:a halvlek

 

En lotterimarknad i förändring – hur säkras avkastningen till svenskt föreningsliv?
Målsättningen är tydlig, lotterilagen ska revideras och anpassas till dagens förutsättningar. En anpassning som berör en brokig skara av intressenter – föreningsliv, statliga bolag och utländska spelbolag. Är en modernisering av lotterilagen ett omöjligt uppdrag, ett uppdrag för Pippi Långstrump? Hur ska avkastningen till den ideella idrottsrörelsen säkras? Frågorna är många, tillsammans med Carin Kappe (Finansdepartementet), Hans Sahlin (Folkspel) och Matz Wallander (Idrottens Spel) tittar vi närmare på utredningsläget, viktiga avvägningar i utredningsarbetet samt diskuterar den ekonomiska avkastningen till svenskt föreningsliv idag och i framtiden.

Digitaliseringen inom idrotten – vart är vi på väg?
Idag lär sig barn hantera mobiltelefon och surfplatta innan de ens har fyllt ett år. Vi är uppkopplade var vi än är, under en stor del av dygnets alla timmar. I takt med digitaliseringen ökar omvärldens krav på information. Vad står det i matchen, hur gick dagens träning, hur är stämningen i truppen och vad händer i omklädningsrummet? Vi vill ha morgondagens nyheter idag och gärna information som får oss att känna oss som en del av laget. Tillsammans med Patrik Arnesson (Football Addicts), Niclas Carlnén (Malmö FF), Markus Hankins (GP) och Maria Winckler (MAQS) tittar vi framåt i spåkulan – vart är vi på väg, hur kommer vi att kommunicera med våra supportrar i framtiden och vilka juridiska frågor behöver vi ha koll på?

16.30 – Mingel och eftersnack

Vi dukar upp mat och dryck, här finns möjlighet att fortsätta intressanta diskussioner med branschkollegor. Tillåter vädret är vi på vår fantastiska terrass, annars inomhus.

 

Tyck och tänk till på twitter: @SportsLawArena och #SportsLawArena

Seminariet är kostnadsfritt. Begränsat antal deltagare, först till kvarn.

 

Tid: 12 maj 2016, klockan 12.45-16.30 med efterföljande mingel

Plats: Östra Hamngatan 24, vån 7, Göteborg

Osa: 6 maj 2016

Anmäl dig här!

Kontakta