Sports Law Arena 2017

2017-08-10

Sports Law Arena 2017

Sport-, spel- och underhållningsbranschen är i ständig förändring. Nya idéer, förändrade regler och ett nytt medielandskap och digitaliseringens frammarsch ger både nya möjligheter och svårigheter för branschens aktörer. Behovet av kunskap och diskussion är stort och MAQS Sports Law Arena har ambitionen att vara ett sådant forum.Sportslawarena2015

Tidigare upplagor av MAQS Sports Law Arena har varit fullsatta (110 deltagare) samt rönt stor uppmärksamhet.

Vi hälsar er återigen välkomna till en eftermiddag med fokus på juridiska och affärsmässiga frågor relaterade till sport, spel och underhållning.

Program

12.30-13.00 – Registrering

13.00-14.40 – 1:a halvlek

 

Säkerhetsarbetet inom svensk fotboll – hur vinner vi matchen?
Klubbar, supportrar, partners, polis och politiker. Alla har intressen och åsikter kopplade till säkerhetsarbetet inom svensk fotboll. Ett arbete som har varit hårt debatterat och kritiserat under många år, och inte blev det bättre när en supporter dödas i samband med en match i Helsingborg 2014. Även om det finns en bit kvar att gå, så har mycket hänt sen dess! Tillsammans med Filip Lundberg (Enable), Mats Enquist (SEF), Mike Sahlénius (IFK Göteborg), Andreas Welin (Polisen Göteborg), Eric Hilmersson (Göteborgs Posten) och Sofia Bohlin (SFSU) diskuterar vi balansen mellan hårda och mjuka lösningar och vad som krävs för att det ideella, kommersiella och offentliga ska harmonisera trots i grunden motstrida intressen.

E-sport – snart största sporten?
Vad är e-sport? Är det ens en sport, och är den i så fall den snabbast växande sporten just nu? Trots att e-sporten idag har tittarsiffror som trumfar flera av de stora klassiska sporterna samt omsätter miljardbelopp är e-sporten en alltjämt främmande fågel. En främmande fågel där möjligheterna att delta, sticka ut och bidra till utvecklingen är oanade och där man med mod och engagemang kan få ett stort försprång. Alexander Hallberg (SVEROK) ger oss en bild av vad e-sport faktiskt är, dess utmaningar och möjligheter – för att sedan tillsammans med Alexis Piippo (tropSe), Thomas Anderson (Gothia eCup) och Anton Olsson (MAQS) närmare diskutera affären, juridiken, framtiden, hot och möjligheter.

 

14.40-15.10 – Halvtidsvila

15.10-16.40 – 2:a halvlek

 

Den nya spellagen – ett spel med föreningslivets finansiering?
Spelutredningens lagförslag är presenterat. Efter årtionden av utredningar går lotterilagen i graven och en ny spellag verkar nu (faktiskt) bli verklighet. En verklighet som medför att Svenska Spels monopol luckras upp, konkurrensen ökar och att föreningslivets spelbolag förlorar möjligheten att bedriva onlinebingo. Tillsammans med Mathias Skoglund (Folkspel), Patrik Gustafson (Göteborgs Fotbollförbund), Dahn Renholm (Newbody), Pia Rosin (Betsson AB) och Daniel Wesslund (MAQS) diskuterar vi utredningen, lagförslaget, avvägningar, ställningstaganden och föreningslivets framtida finansieringsmöjligheter.

The importance of Trademarks in protecting and driving sports brands
I en ständigt växande bransch med kommersialisering och digitalisering som ideligen återkommande begrepp, blir betydelsen av att äga och kontrollera sina egna rättigheter allt större. Tillsammans med Sean Corbett (Brand Protection Manager Formula 1) går vi igenom misstagen som bör undvikas, hur man fyller igen hålen i sin varumärkesportfölj och hur man skapar en effektiv varumärkesstrategi. Deltar gör även Maria Winckler (MAQS).

 

16.40 – Mingel och eftersnack

Vi dukar upp mat och dryck, här finns möjlighet att fortsätta intressanta diskussioner med branschkollegor. Tillåter vädret är vi på vår fantastiska terrass, annars inomhus.

Tyck och tänk till på twitter: @SportsLawArena och #SportsLawArena

Seminariet är kostnadsfritt. Begränsat antal deltagare, först till kvarn.

Tid: 7 september 2017, klockan 12.30-16.40 med efterföljande mingel

Plats: Östra Hamngatan 24, vån 7, Göteborg

Osa: 30 augusti 2017

Anmäl dig här!

Kontakta