MAQS biträder Strawbees i samband med kapitalanskaffning

2018-12-14

MAQS Advokatbyrå har biträtt Strawbees AB vid kapitalanskaffning om 20 miljoner kronor. Kapitalanskaffningen har skett genom riktad emission av aktier till det svenska riskkapitalbolaget Zenith Group. Motivet till kapitalanskaffningen är att finansiera bolagets fortsatta globala tillväxt och utveckling av bolagets produkter.

Strawbees är ett ed-techbolag som utvecklar utbildningsprodukter inom STEAM (Science, Technology, Engineering, Art & Mathematics) för åldrarna 4 till 19 år, vilka gör det möjligt att på ett lekfullt och prisvärt sätt lära sig ingenjörsskap, programmering, robotik och hållbarhet. Sedan bolaget grundades 2014 har Strawbees växt kraftigt globalt och har nu etablerat sitt varumärke på flera marknader. Bolagets största marknad är idag Nordamerika men Strawbees ser också stor efterfrågan inom flera marknader i Europa och Asien. Exempelvis används Strawbees produkter redan idag i tiotusentals förskolor i Korea och introduceras inom kort i samtliga skolor i Thailand. Strawbees har därutöver i oktober 2018 signerat ett avtal med FN för att erbjuda Strawbees-produkter globalt, med särskild inriktning på skolor i Afrika och Sydamerika.

MAQS har varit legala rådgivare åt Strawbees och dess huvudägare under investeringsprocessen. Byråns team bestod av Carl Fhager, Amanda Dyberg, Mikael Kowal och Lars Odinge.

Kontakta