MAQS biträder Veolia i samband med Lassila & Tikanojas förvärv av Veolias svenska FM-verksamhet

2017-06-20

MAQS Advokatbyrå biträder Veolia Nordic AB i samband med Lassila & Tikanojas köp av Veolias svenska verksamhet för fastighetstjänster (FM) genom förvärv av samtliga aktier i Veolia FM AB.

Köpeskillingen som Lassila & Tikanoja betalar för 100 procent av aktierna i Veolia FM AB är 650 miljoner kronor. Förvärvet bedöms vara slutfört under det tredje kvartalet år 2017 och köpet förutsätter ett godkännande av Konkurrensverket i Sverige.

Lassila & Tikanoja är ett finskt serviceföretag, noterat på Nasdaq Helsinki, som är specialiserat på miljövård samt på underhåll av fastigheter och inrättningar.

Veolia Nordic AB är moderbolaget för Veolias verksamhet i Norden som har en omsättning på 2,4 miljarder kronor och cirka 1 200 anställda. Verksamheten utgår ifrån 70 olika kontor i Sverige, Norge och Finland.

MAQS team leddes av delägaren Johan Engström och bestod huvudsakligen av Peter Sarkia (delägare M&A), Oskar Nyqvist (M&A), Cecilia Lindström (Commercial Agreements) och Mark Kristoffersson (Corporate). Anders Åberg är ansvarig delägare.

Kontakta