MAQS biträder vid försäljning av och återinvestering i AKEA

2015-09-02

MAQS Advokatbyrå har biträtt akea och dess ägare vid försäljning och återinvestering. 

Riskkapitalbolaget Priveq blir, via ett nytt holdingbolag, ny majoritetsägare i Anläggning & Kabel Entreprenad i Malmö AB (”akea”), en ledande leverantör av tjänster till kabel- och anläggningsentreprenader i södra Sverige. Bolagets VD Peter Condrup kommer tillsammans med övriga aktieägare att kvarstå med cirka 40 procents ägande. akea är ett välskött och lönsamt företag med en stark position i södra Sverige, en region där det väntas ske betydande investeringar inom infrastruktur och anläggning de kommande åren. Företaget grundades år 2008 och har uppvisat god organisk tillväxt och lönsamhet sedan dess.

Räkenskapsåret 2014 omsatte akea cirka 424 MSEK med ett rörelseresultat (EBIT) om cirka 38 MSEK. ”Vi är mycket nöjda med att få in Priveq Investment som ny partner i akea. Priveq är med sin finansiella styrka och breda erfarenhet från över 100 tillväxtbolag, en perfekt partner för akea när vi tar nästa steg i vår utveckling.” säger Peter Condrup, VD för akea.

MAQS Advokatbyrå biträdde akea och dess ägare i processen genom ansvarig delägare Hans Svedberg, advokat Angelica Friberg och advokat David Berggren.

Kontakta