Niklas Eskilsson och Dag Fredlund nya delägare Göteborg

2018-01-25

Niklas Eskilsson och Dag Fredlund har från den 1 januari 2018 anslutit som delägare vid MAQS i Göteborg. Med denna strategiska rekrytering av två nya delägare fortsätter byrån sin starka utveckling och byråns Corporate-grupp blir en av de största i Västsverige.

”Vi har under de senaste åren haft en stark utveckling av byrån med en ökad tillströmning av uppdrag. Förutom att Dag och Niklas förstärker vårt erbjudande inom M&A och Corporate förstärker de MAQS även inom Life Sciences, som är en viktig del i vår framtida strategi. Jag är därför mycket glad att hälsa Niklas och Dag välkomna till oss”, säger Katrin Troedsson, managing partner, MAQS Göteborg.

Niklas Eskilsson arbetar framför allt med företagsöverlåtelser men har också en bred och mångårig erfarenhet av rådgivning åt bolag inom Life Sciences sektorn, bl.a. som bolagsjurist på AstraZeneca. I den löpande rådgivningen har Niklas i stor omfattning biträtt vid förhandlingar och upprättande av bl.a. forskningsavtal, utvecklingsavtal, samarbetsavtal, licensavtal och distributionsavtal. Niklas har också stor erfarenhet av arbete med liknande kommersiella avtal inom andra branscher.

Dag Fredlund har mer än 20 års erfarenhet av affärsjuridisk rådgivning inom företagsöverlåtelser, private equity, venture capital och bolagsrätt. De ärenden som Dag arbetar med har oftast en internationell koppling, särskilt till USA eller Tyskland. Dag har varit rådgivare i ett stort antal företagsöverlåtelser och investeringar i en mängd branscher, inte minst Life Sciences, teknologi, tillverkningsindustrin och retail. Utöver svenska och engelska pratar Dag även tyska efter att ha studerat i Tyskland och secondment på en ledande tysk advokatbyrå.

”MAQS är en byrå med energi, framåtdriv och klientfokus. Vi ser mycket fram emot att vara med och ytterligare flytta fram byråns positioner”, säger Dag och Niklas.

 

Kontakta