En podd för dig som vill veta mer om franchise och för dig som redan vet allt. Varje avsnitt gästas av en person med intressanta infallsvinklar på franchise, kedjor och handel.

Programledare är Karin Kisker och Annika Westlund från FranchiseNet, och Mango Kask och Bo Sjöholm, advokater vid MAQS Advokatbyrå.

Du lyssnar på podden via din podd-app i din mobiltelefon.

Länk till itunes

 

Avsnittsguide

 

13 juni
Mats Wallin – Passion för franchise och hållbarhet

Dagens gäst är Mats Wallin som har en lång bakgrund inom detaljhandel bl. a. som företagsledare för Guldfynd. Numera är Mats senior konsult och arbetar framförallt med CSR och hållbarhetsfrågor. Mats berättar om sin stora kärlek till franchise och sin passion för hållbart företagande, i alla dimensioner.

 

31 maj
Robert Dimmlich – Balansen i franchiserelationen

Franchisepodden gästas av Robert Dimmlich, VD för Sveriges Franchisetagare. Sveriges franchisetagare är en organisation vars syfte att är ta tillvara franchisetagares intressen. Robert berättar om det arbete man lägger ned för att hitta en balans mellan parterna i en franchiserelation och så tar han med oss på en resa i ”fyra nyanser av dig”.

 

17 maj
Magnus Carlsson – Pressbyrån och 7-Eleven – två kedjor i en

Magnus är vd på Pressbyrån och 7-Eleven. I kedjorna ingår nästan 500 butiker och alla drivs av franchisetagare. Magnus berättar om skillnaderna mellan kedjorna, men också vad svensk flygtrafik och glass på pinne har för relation till Pressbyrån.

 

2 maj
Johan Martinsson – Etisk drift, medling och lite fest

I detta avsnitt gästas Franchisepodden av Svensk Franchise VD Johan Martinsson. Johan beskriver Svensk Franchise roll i franchise-Sverige, historien fram till där vi är idag, framtidstankar och hur organisationen fungerar. Vi får också höra om de festligheter som ordnas av Svensk Franchise.

 

19 april
Fredrik Mattson – Från 4 till 30 på två år

I dag gästas Franchisepodden av Fredrik Mattson, en av grundarna till Pinchos. Fredrik arbetar i dag som ansvarig för inköp och teknik i kedjan. Pinchos öppnade sin första restaurang på Smögen 2015. I dag har man 30 enheter i Sverige. Vi kommer att höra Fredrik berätta om hur Pinchos kom till, resan fram till i dag och kedjans expansionsplaner. Vi kommer också att få höra hur bästsäljaren Mattsons Kebabrulle blev en del av menyn.

 

5 april
Estelle Nordenfalk – Yogayama, årets framtida franchisegivare

Yogayama är Skandinaviens största yogacenter, som ganska nyligen har valt franchise som affärsmodell för sin framtida expansion. Estelle berättar om företagets utveckling och delar även med sig av sin livshistoria som innehåller det mesta, allt från indisk filosofi och hälsodrinkar till kungamiddagar och champagne.

 

21 mars
Jonas Reinholdsson – O’Learys tog Boston till Sverige

Premiär för Franchisepodden! Gäst i första avsnittet är Jonas Reinholdsson, grundare till O´Learys. Jonas startade sin första O´Learysrestaurang i Göteborg 1988. Idag har kedjan 130 restauranger i 12 länder. Vi får höra Jonas berätta om resan från start till hur det ser ut idag. Jonas berättar också om misstag som har gjorts och han lämnar tips om hur man når framgång genom franchise.