Tillbaka

20.10.01 / Nyhet

MAQS har biträtt Assemblin förvärv av Örestadskyl

Örestadskyl etablerades 1995 och har hög kompetens inom kyl-, frys- och värmepumpteknik och specialkompetens inom energiåtervinning. Bolaget, som har kontor i Malmö och Löddeköpinge, arbetar främst med konstruktion, installation, service, köldmediahantering och energibesparingsprojekt. Bland kunderna finns främst större fastighetsbolag. 

Klimatomställningen driver efterfrågan på kvalificerade, miljöeffektiva kyllösningar. Örestadskyl har ett gott rykte på marknaden och kompletterar den kylverksamhet vi har i Assemblin idag på ett bra sätt. Sedan tidigare har vi också goda erfarenheter av samverkan mellan kylservice och ventilationsservice, som genererar affärer åt varandra. Tillsammans kan vi stärka vårt gemensamma erbjudande inom kyla, till exempel med energiåtgärder för kylanläggningar där vi tar ansvar för helheten, säger Håkan Ekvall, vd och affärsområdeschef för Assemblin Ventilation.

Affären träder i kraft omgående.
 
MAQS team bestod av ansvarig delägare Patrik Gustafsson-Sonne samt advokaterna Aleksander Källkvist, Maria Moberg och Simon Gedin.

Relaterade nyheter

Kontaktpersoner