Tillbaka

20.04.06 / Nyhet

Bravida ny majoritetsägare i Solkraft EMK AB

MAQS Advokatbyrå var säljarnas ombud i samband med Bravida AB:s förvärv av 51 procent av aktierna i Solkraft EMK AB.

Solkraft EMK AB (“Solkraft”) erbjuder installation och service av solcellslösningar för villor, lantbruk och kommersiella fastigheter. Solkraft har sitt säte i Mölndal med sju lokalkontor mellan Ystad och Stockholm. 2019 omsatte bolaget cirka 170 miljoner kronor.

Sedan starten 2015 har Solkraft vuxit kraftigt och sysselsätter i dagsläget drygt 100 personer. Peter Olsen, som var med och grundade Solkraft, ser stora fördelar med att nu bli en del av Bravida: “Sedan starten har vi haft som mål att nå en miljard i omsättning med den bästa kundnöjdheten. Samtidigt har vi länge vetat att det finns en gräns för vad vi kan uppnå med egna resurser. Som en del av Bravida är vi nu redo att fortsätta vår tillväxt- och hållbarhetsresa med bibehållen kvalitet och service till våra kunder.”

Mattias Johansson, VD och koncernchef för Bravida, förklarar bakgrunden till förvärvet, som är Bravidas första inom solenergibranschen: “Förvärvet av Solkraft är en del av en långsiktig satsning och en utveckling av vårt kunderbjudande. Vi vill vara branschledande inom hållbarhet. Klimatsmarta lösningar kommer att vara en växande del av vår verksamhet framöver.”

Bravida förvärvade inledningsvis 51 procent av aktierna i Solkraft och tillträder som ägare under våren 2020.

MAQS team bestod av Mikael Kowal, Andréa Rylander och Emma Bremer.

Relaterade nyheter

Kontaktpersoner