Tillbaka

22.08.16 / Nyhet

Lekolar förvärvar Panduro

Lekolar förvärvar Panduro – skapar ett av norra Europas mest kompletta erbjudande av kreativa och pedagogiska produkter.

Lekolar, Nordens ledande leverantör av lärmiljöer till skolor och förskolor, har ingått ett avtal om att förvärva Panduro från familjen Panduro. Genom förvärvet breddar Lekolar sin verksamhet till att även omfatta konsumentmarknaden och skapar samtidigt ett av norra Europas mest kompletta erbjudanden av pedagogiska produkter för kreativt lärande och skapande, för både skolor och privatpersoner.

Panduro grundades 1954 och är idag en marknadsledande leverantör av hobbymaterial och kreativa produkter till privatpersoner och innefattar varumärkena Panduro, Pando by Panduro, Kreatima samt Pipoos. Bolaget har en etablerad omnikanal-strategi med e-handel och ett butiksnät som sträcker sig över Sverige, Danmark, Norge, Nederländerna och Belgien. Gruppen har en omsättning på över SEK 1 Mdr och omkring 650 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Malmö där även viss produktutveckling sker. Lekolar grundades 1971 och har idag runt 370 anställda i Sverige, Norge, Danmark och Finland, med huvudkontor i Osby. År 2021 hade bolaget en omsättning överstigande SEK 1,5 Mdr. Sedan 2017 ägs företaget av Nalka Invest.

Affären beräknas slutföras under hösten, efter prövning av konkurrensmyndigheter.

MAQS Advokatbyrå har biträtt säljarna i samband med transaktionen, genom Ulf Yxklinten och Richard Fiskesund.

Relaterade nyheter

Kontaktpersoner