Tillbaka

22.01.11 / Nyhet

MAQS har agerat rådgivare vid försäljning av Werinova

Eitrium har förvärvat 100% av aktierna i plastformsprutningsbolaget Werinova AB. Säljarna – Camilla och Jimmy Ågren via deras bolag Selvaggio AB – har valt att återinvestera en del av köpeskillingen i Eitrium och blir därmed delägare i bolaget.

Werinova är en svensk legotillverkare av plastprodukter. Bolaget grundades 1983 i Bankeryd och har sedan 2001 sitt säte samt sin verksamhet i Mullsjö. Werinova erbjuder huvudsakligen tjänster inom design, konstruktion, formsprutning och efterbearbetning, där formsprutning är kärnverksamheten.

Miljöhänsyn går som en röd tråd genom hela bolagets verksamhet, där man försöker bidra till en mer hållbar värld genom bland annat nytänkande, återanvändning av plast, användande av biomaterial samt metallersättningar. Bolaget omsatte ca 70 mkr under 2020.

”Anledningen till att vi valde Eitrium är att de har en autonom affärsmodell där vi som förvärvat bolag tillåts driva vår verksamhet vidare med bibehållen kultur, utan pekpinnar. Dessutom tror vi på potentialen i Eitrium.”, säger Jimmy Ågren, vd för Werinova.

MAQS team leddes av Jonas Svahn, och bestod i övrigt av Joel Lundgren samt Emma Engdahl.

Relaterade nyheter

Kontaktpersoner