Tillbaka

22.05.16 / Nyhet

MAQS växer i Sundsvall - flyttar till Inre Hamnen

MAQS Advokatbyrå växer i takt med den ökade efterfrågan på affärsjuridiska tjänster i Sundsvall och norra Sverige. När MAQS etablerade sitt kontor i Sundsvall 2019 var det bemannat med en person – i dag arbetar åtta av företagets totalt 180 medarbetare där.  
– Vårt Sundsvallskontor underlättar för oss att komma nära näringslivet i regionen och ha en utblick mot resten av Norrland. Med tanke på den återindustrialisering som sker i landets nordligaste delar satsar vi nu för att kunna växa ytterligare och flyttar därför till större lokaler mitt i kärnan av Inre Hamnen, säger Magdalena Persson, delägare på MAQS Advokatbyrå.


MAQS Advokatbyrå är en av Sveriges ledande advokatbyråer med närmare 180 medarbetare och ett fullserviceerbjudande inom affärsjuridik. Byrån har under de senaste åren byggt upp sin verksamhet utifrån utvalda bransch- och specialistområden och skapat olika kompetenshubbar med nationella erbjudanden på byråns kontor i Göteborg, Malmö, Stockholm och Sundsvall. I höstas etablerade MAQS sin nationella branschgrupp Skog med bas i Sundsvall. 

– Vi har god insikt i och ett genuint intresse för skogsbranschen, dess ägare och frågor som rör skogsnäringen. De juridiska frågorna från branschen kopplat till digitalisering, transport och logistik samt hållbarhet har ökat enormt varför vi förra året rekryterade Jannie Strømberg, tidigare jurist på SCA som ansvarig för vår branschsatsning mot skogsindustrin, säger Magdalena Persson.

− I Sundsvall är vi idag åtta medarbetare men vi arbetar sömlöst över våra fyra kontor vilket gör att vi kan erbjuda våra kunder tillgång till hela MAQS samlade kompetens och ett fullserviceerbjudande inom affärsjuridik. Just nu är det väldigt högt tryck på affärsjuridiska frågor kopplade till förnybar energi, skog, dataskydd och fastigheter, säger Magdalena Persson.

MAQS Advokatbyrå hyr det nya kontoret av Diös Fastigheter. Fastigheten är miljöcertifierad, något som var viktigt för MAQS.

– MAQS företagskultur genomsyras av professionalism, omtänksamhet och ett starkt samhällsengagemang. Vi är miljödiplomerade och har som ambition att inom några år vara klimatneutrala, och valet av kontorsfastighet en viktig del för att nå våra miljömål. Det känns fantastiskt kul att erbjuda såväl medarbetare som kunder en modern och hållbar plats att arbeta och mötas på, med goda kommunikationsmöjligheter och fantastiskt utsikt över mot både city och hamnområdet, avslutar Magdalena Persson.

Kontaktpersoner