Tillbaka

21.11.15 / Nyhet

MAQS växer och flyttar Stockholmskontoret till Stureplan

MAQS flyttar till nya moderna lokaler på Stureplan 19 i centrala Stockholm. Flytten är ett led i byråns strategiska expansionsplan och ambition att skapa en attraktiv och hållbar arbetsplats.

– Vi befinner oss i en spännande fas och har ambitiösa tillväxtambitioner, särskilt för vårt kontor i Stockholm. För att kunna växa ytterligare och erbjuda våra medarbetare en modern arbetsplats, flyttar vi nu till större lokaler, säger Katrin Troedsson, vd för MAQS Advokatbyrå i Sverige.

MAQS är en av Sveriges ledande advokatbyråer med ett fullserviceerbjudande inom affärsjuridik. Byrån har under de senaste åren byggt upp sin verksamhet utifrån utvalda bransch- och specialistområden och skapat olika kompetenshubbar med nationella erbjudanden på byråns kontor i Göteborg, Malmö, Stockholm och Sundsvall. Syftet är att förena högkvalitativ juridisk rådgivning med nödvändig branschkunskap. I Stockholm har strategiska rekryteringar genomförts inom bland annat digitalisering, integritet och dataskydd och transaktioner.

– Vi har en stor efterfrågan på våra tjänster, särskilt inom våra specialistområden Digital Business och Renewables samt generellt kring M&A och frågor kopplat till skogs- och fastighetsbranschen. I Stockholm bygger vi en kompetenshubb med fokus på digitalisering, integritet och dataskydd, medan vi utifrån vårt Sundsvallskontor nyligen etablerat branschgruppen Skog. Men vi arbetar sömlöst över våra kontor och områden med ett geografiskt oberoende fullserviceerbjudande till våra kunder, säger Katrin Troedsson.

Årets advokatbyrå
I januari i år utsågs MAQS till Årets Advokatbyrå av Regi, ett pris där kundnöjdhet mäts bland Sveriges advokatbyråer specialiserade på affärsjuridik.

– Priset som Årets Advokatbyrå fick vi tack vare specialist- och branschkompetensen hos våra närmare 180 engagerade medarbetare som varje dag levererar affärsmässiga lösningar som ligger i framkant och skapar hållbart långsiktigt värde för våra kunder. Att våra medarbetare trivs och har en hållbar och inspirerande arbetsmiljö är viktigt för oss. Våra kontor är platser som uppmuntrar till samarbete, gynnar flexibilitet och nya sätt att arbeta – platser där vi möts och bygger vår gemensamma kultur. Det känns extra kul att kunna erbjuda våra medarbetare i Stockholm ett nytt kontor att komma tillbaka till efter pandemin, säger Katrin Troedsson.

MAQS hyr det nya kontoret av Vasakronan. Fastigheten är miljöcertifierad enligt LEED, som bland annat tar hänsyn till energiförbrukning och inomhusklimat.

– MAQS företagskultur genomsyras av professionalism, omtänksamhet och ett starkt samhällsengagemang. Vi är miljödiplomerade och har som ambition att inom några år vara klimatneutrala, och valet av kontorsfastighet är en viktig del för att nå våra miljömål, avslutar Katrin Troedsson.

Kontaktpersoner