Tillbaka

20.11.12 / Nyhet

Östersunds FK Elitfotboll AB nådde framgång i CAS

MAQS har tillsammans med Cavaliero & Associates biträtt den svenska fotbollsklubben Östersunds FK Elitfotboll AB (”ÖFK”) inför Court of Arbitration for Sport (”CAS”) i tvisten mellan ÖFK, spelaren Saman Ghoddos, SD Huesca, Amiens SC och FIFA.

För lite mer än ett år sedan meddelade FIFA Dispute Resolution Chamber sitt beslut att Saman Ghoddos skulle ersätta den spanska fotbollsklubben SD Huesca med EUR 4 miljoner för otillåten hävning av ett spelaravtal. En ersättning för vilken det fastställdes att ÖFK var solidariskt ansvarig. Därutöver ålades Saman Ghoddos ett matchförbud och ÖFK ett transferförbud.

Både ÖFK och Saman Ghoddos överklagade FIFA:s beslut till CAS och häromdagen kom domen. CAS upprätthöll de av FIFA beslutade sportsliga sanktionerna, men framförallt så undanröjde CAS FIFA:s beslut vad gäller SD Huescas rätt till ersättning. Innebärande att det belopp som Saman Ghoddos tidigare ansetts skyldig att betala, och för vilket ÖFK var solidariskt ansvarig, gick från EUR 4 miljoner till noll.

Genom MAQS medverkan i ärendet stärker vi än mer byråns position som en ledande rådgivare inom idrottsjuridik.

MAQS team leddes av Marie-Anne Lindhardt och bestod i övrigt av Daniel Wesslund och Björn Goldman. Cavaliero & Associates team leddes av Marc Cavaliero och bestod i övrigt av Carol Etter.

Relaterade nyheter

Kontaktpersoner