Tillbaka

21.03.22 / Nyhet

Polskenet Invest förvärvar Maxmoduler

MAQS har företrätt Polskenet Invest AB vid förvärv av Maxmoduler Produktion AB samt Maxmoduler Fleet AB från BC Hedlund Holding AB.

Maxmoduler är en av de största leverantörerna i Sverige av byggbodar. Bolaget bedriver även tillverkning och uthyrning av så kallade högklassmoduler, d.v.s. bodar utformade med specialbyggd inredning för olika slags verksamheter som förskole- och skolverksamhet. Maxmoduler har haft en rejäl tillväxt de senaste åren och omsätter i dag 182 mkr samt har ca 80 anställda. Maxmoduler bedriver sin tillverkning i Lycksele, som har kommit att bli Sveriges centrum för produktion av bodar. Det finns därför stor kompetens på orten som möjliggör fortsatt utveckling av verksamheten.

Polskenet Invest AB är ett norrländskt investmentbolag som investerar i norrländska företag drivna av entreprenörer som satsar på långsiktigt företagande.

Genom Polskenets förvärv av Maxmoduler skapas ett starkt team som gemensamt kan ta bolaget vidare till nästa nivå. En viktig del i detta är att Maxmodulers tidigare huvudägare Christer Hedlund kommer fortsatt att vara VD för, och delägare av, Maxmoduler.

Affären slutfördes den 16 mars 2021.

MAQS team leddes av Magdalena Persson och Jonas Svahn.

Polskenets pressrelease kan läsas här.

Relaterade nyheter

Kontaktpersoner