Tillbaka

21.04.01 / Nyhet

Grythyttan Vin säljer Skogsglögg till Spendrups

MAQS har biträtt Grythyttan Vin som nu har genomfört en försäljning av varumärket Skogsglögg och tillhörande produktionsanläggning till Spendrups, som sedan tidigare bedrivit verksamhet i direkt anslutning till produktionslokalen för Skogsglögg.

Grythyttan Vin AB är ett hantverksföretag som tillverkar bärvin och dryck i mindre upplagor, till stor del genom ägarna Per och Ingunn Fritzell. Produktionen är belägen enbart några kilometer norr om den gastronomiska byn Grythyttan.

Grythyttan Vin arbetar med ett helhetstänk, med omtanke om produkt och planet, från råvarumottagning till kvalitetsgranskning, jäsning, lagring och tappning. En av Grythyttan Vins många uppskattade produkter har varit Skogsglögg som, till skillnad från traditionell glögg, främst är baserad på lingon och blåbär. Efterfrågan på Skogsglöggen nådde rekordnivåer under 2020.

– Vi är glada och stolta över att det blev våra goda grannar som blev ny ägare till Skogsglögg och att produkten stannar kvar i bygden. Spendrups har styrkan och långsiktighet som kommer att betyda mycket för Skogsglöggs framtid, säger Per Fritzell, vd för Grythyttan Vin.

– Vi är mycket nöjda med den hjälp vi fick från MAQS och glada över att det blev en så smidig process, fortsätter Per och Ingunn Fritzell.

Affären slutfördes den 29 mars 2021.

Relaterade nyheter

Kontaktpersoner