Expertisområden

Företagsöverlåtelser (M&A)

En överlåtelse av ett bolag eller en verksamhet innebär ofta komplexa överväganden vilka ställer höga krav på kompetent projektledning, taktisk förhandling, noggrann dokumentation samt kvalificerad specialistkompetens.

MAQS specialistgrupp inom företagsöverlåtelser består av ca 30 advokater placerade på våra tre kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Därutöver har vi ytterligare erfarna advokater med specialistkunskaper inom till exempel skatt, finansiering och konkurrensrätt som kopplas in vid behov. Utifrån kundens behov sätter vi samman ett team för att all den kompetens som uppdraget kräver ska finnas tillgänglig.

Erfarenhet
Varje år är MAQS rådgivare i ett stort antal publika såväl som privata företagsöverlåtelser. Detta ger oss ständigt aktuell kunskap vilket gör det möjligt för oss att leverera en tjänst med absolut högsta kvalité i varje nytt ärende. Vi företräder löpande såväl tjänste-, industri- och handelsföretag som PE-bolag och andra finansiella aktörer.

Globalt kontaktnät
Allt fler företagsförvärv har dessutom internationella aspekter vilket ställer krav både på våra kunskaper och vår förståelse för kulturella skillnader. Därför har vi under lång tid byggt upp ett globalt kontaktnät med de främsta advokatbyråerna runt om i världen.

“The team always makes itself available, is very friendly and always delivers as promised”

Chambers and Partners, EMEA 2017

Kontakta oss gärna för mer information