Expertisområden

Företagsöverlåtelser (M&A)

Är ni på väg att överlåta eller förvärva ett bolag eller en verksamhet? På MAQS är vi väl insatta i de komplexa överväganden det medför och som ställer höga krav på kompetent projektledning, taktisk förhandling, noggrann dokumentation samt kvalificerad specialistkompetens.

Utifrån era behov sätter vi samman ett team för att all den kompetens som uppdraget kräver ska finnas tillgänglig. MAQS specialistgrupp inom företagsöverlåtelser består av ca 40 jurister placerade på våra tre kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Därutöver har vi ytterligare erfarna jurister med specialistkunskaper inom till exempel skatt, finansiering och konkurrensrätt som finns till ert förfogande vid behov.

Vår kompetens och erfarenhet

Varje år är MAQS rådgivare i ett stort antal företagsöverlåtelser. Detta ger oss ständigt aktuell kunskap vilket gör det möjligt för oss att leverera en tjänst med absolut högsta kvalitet i varje nytt ärende. Vi företräder löpande såväl tjänste-, industri- och handelsföretag som PE-bolag och andra finansiella aktörer.

Vårt globala kontaktnät

Överväger ni ett köp eller försäljning utomlands? Då behöver ni en partner med gedigna kunskaper och förståelse för kulturella skillnader. MAQS har under lång tid byggt upp ett globalt kontaktnät med de främsta advokatbyråerna runt om i världen.

 

“The team always makes itself available, is very friendly and always delivers as promised”

Chambers and Partners, EMEA 2017